Natuurlijke facelift

 

 

 

 

 

 

 

 

Cosmetische acupunctuur is een intensieve anti-rimpelbehandeling waar geen mes maar naaldjes aan te pas komen. Je bereikt het effect van een facelift. De methode wordt dan ook wel “acupunctuur facelift” of  gezichtsverjonging acupunctuur” genoemd. Maar het is meer dan dat. Acupunctuur facelift is een techniek die van binnenuit revitaliseert en verjongt en onderliggende onevenwichtigheden in de persoon corrigeert.

Natuurlijke aanmaak collageen
De behandeling is gebaseerd op de beginselen van de Aziatische geneeskunde en bestaat uit het inbrengen van naaldjes langs energie meridianen in bepaalde gebieden van het lichaam. Voor het manipuleren van het energieverkeer in het lichaam worden specifieke punten gekozen, afhakelijk van de individuele kenmerken van de persoon. Daarnaast wordt een groot aantal haar dunne naaldjes (intradermale naaldjes) reschtstreeks in de rimpels aangebracht. Deze intradermale naaldjes stimuleren de collageen productie precies waar het nodig is. Hierdoor worden de rimpels opgevuld.

Haarfijne naaldjes
Bij cosmetische acupunctuur worden meer naalden gebruikt dan bij een reguliere acupunctuur behandeling. Er worden ook een groot aantal haarfijne naaldjes aangebracht in de rimpels en andere probleemgebieden. Deze intrafermale naaldjes zijn belangrijk voor het lokaal stimuleren van de collageen productie waardoor de rimpels worden opgevuld. Het is een raar idee, zoveel naalden in je gezicht maar omdat de naalden erg dun zijn voel je het nauwelijks en is het zeker minder pijnlijk -en gezonder- dan botoxnaalden.

Holistische benadering voor je kraaienpootjes
Het gezicht staat niet op zich. Daarom neemt de behandelaar ook lichte aanverwante klachten mee. Het voordeel van de holistische benaderling is dat andere klachten ook kunnen worden opgelost. Als acupuncturist betrekt men ook de rest van het lichaam bij het proces omdat de filosofie aangehangen wordt dat je de gehele persoon moet behandelen. Bij cosmetische acupunctuur behandel je de rimpels op het voorhoofd, de ‘frons’groef bovenaan de neuw, de kraaienppotjes bij de ogen, de rimpeltjes ronde de lippen en de lijnen die van de neus langs de mond naar beneden lopen. Ook kunnen hangende gebieden een lift krijgen.