Waarom ben je bij Puur Marja op het juiste adres?

Cosmetische acupunctuur  is een niet chirurgische methode die de tekenen van het verouderingsproces vermindert. Het wordt ook wel een natuurlijke facelift genoemd. Mensen die er jonger uit willen zien zónder hun eigen karakteristieke gelaatstrekken te verliezen, zijn zeker gebaat bij deze methode.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van extra dunne naaldjes is cosmetische acupunctuur pijnloos en laat het geen zichtbare sporen achter. Het stimuleert de productie van collageen, remt het verouderingsproces en brengt de bloedcirculatie weer op gang. Daardoor komt er meer stevigheid in de huid en gaat de huid stralen. Bovendien verdwijnen fijne lijntjes helemaal en worden diepere rimpels verminderd.

Door cosmetische acupunctuur verbetert het metabolisme, waardoor wallen onder de ogen en hangende oogleden zichtbaar minder worden. Daarnaast worden de gebruikelijke tekenen die uit stress of slechte voeding- en leefgewoonten voortvloeien, hersteld. Het resultaat is een gezonde teint en een ontspannen gezicht. De huid is voelbaar steviger en dus strakker.

Cosmetische acupunctuur werkt niet alleen aan de buitenkant, maar op het algeheel welzijn van lichaam en geest. Daardoor is dit dus een totaal behandeling.

Historie van cosmetische acupunctuur
Deze vorm van acupunctuur werd al gebruikt in de periode van het Chinese keizerrijk en was voorbehouden aan hofdames en concubines van de keizer. Het raakte in de loop der eeuwen in onbruik omdat het keizerrijk in verval raakte . Met name de laatste 10 jaar wordt het weer toegepast. Vooral in de V.S. door het werk van Virginia Doran is het nu erg populair door de uitstekende resultaten. In Nederland is deze methode tot nu toe onderbelicht en onbekend, maar dit zal snel gaan veranderen.

Nadelen gangbare methodes
De natuurlijke facelift kent een aantal grote voordelen ten opzichte van cosmetische of plastische chirurgie en siliconen- en botoxinjecties. Operaties hebben natuurlijk een zeker risico en hoe kundig de ingrepen ook worden verricht, het grootste nadeel is vaak het verlies van eigenheid; het eigen karakter van het gezicht. Botoxinjecties moeten herhaald worden en hoe weinig en verdund ook, je spuit wel een van de zwaarste vergiften op de aardbol in de mimische spiertjes van je gelaat. Lange termijneffecten zijn nog onduidelijk.

Effecten en voordelen
De natuurlijke facelift kan het gezicht 5 tot 15 jaar verjongen, afhankelijk van de leeftijd en de effecten blijven gemiddeld minstens 2 jaar duren. Bovendien zijn de effecten subtieler en gracieuzer, het gezicht blijft meer in evenwicht met de leeftijd. Het is de algemene jeugdige uitstraling die opvalt.  Bovendien is het veilig, relatief goedkoop en veel verzekeraars vergoeden acupunctuur.